Restaurant blog; 8 redenen om er nu aan te beginnen

Restaurant blog - UP Websites
Restaurant blog, vaak ondergewaardeerd en niet begrepen. Veel restaurant eigenaren vragen aan mij wat voor hun de reden is om te gaan bloggen. Bloggen is een hot topic en wordt tegenwoordig veel gebruikt bij de marketing van grote bedrijven. Het is echter minstens zo belangrijk voor je lokale restaurant.

Restaurant blog; reden #1 Bereik

Het brengt potentiƫle gasten rechtstreeks naar je website. De kunst is hierbij om over onderwerpen te bloggen waarover anderen nog niet bloggen en het moet informatie zijn die je gasten willen lezen. Laat ze alvast watertanden achter hun beeldscherm.

Restaurant blog; reden #2 Omzetverhoging

Goede restaurant blogs kunnen de omzet enorm verhogen. Een actief blog beleid (6-8 blogs per maand) kan leiden tot een omzetverhoging van 67%.

Restaurant blog; reden #3 Nieuwe Gasten

HubSpot (2013) kwam na onderzoek tot de conclusie dat 57% van de (succesvolle) bedrijven die zij interviewden nieuwe gasten aantrokken door middel van hun blog.

Restaurant blog; reden #4 Marketing ROI

Het genereert een positieve marketing ROI. De investering (vooral tijd) is relatief laag en heeft al snel invloed op de toename van gasten in je restaurant.

Restaurant blog; reden #5 Autoriteit

Het zet je in de markt als een expert. Het schept daarmee vertrouwen bij je gasten doordat je laat zien dat je verstand hebt van wat je doet. Geef ze digitaal een kijkje in de keuken, wees transparant en bouw zo een band met ze op.

Restaurant blog; reden #6 Interactie

Het verbetert de relatie met je gasten. Door actieve interactie te hebben en door hun reacties op je blog, kan je het gesprek met ze aangaan.

Restaurant blog; reden #7 Social Media

Je hebt een reden om (interessante!) informatie te delen via Social Media. Het kan een mooie toevoeging zijn aan de sfeerimpressies die je normaal gesproken geeft.

Restaurant blog; reden #8 Lange termijn

Hoe groter je database met blogs, hoe meer gasten je aantrekt over de lange termijn. Veel gasten (70%) komen binnen via blogs die eerder geplaatst zijn.

Voor veel restaurants is het vaak lastig om te beginnen met bloggen. Kijk eerst goed wat anderen doen (die daar al mee bezig zijn). Restaurants uit de U.S. zijn daar vaak al wat verder in. Natuurlijk mag je het ook ons vragen. Wij helpen je er vrijblijvend namelijk graag mee. Heb je interesse? Klik hier om contact met ons op te nemen.