Restaurant foto’s; overtuig gasten met beelden

Restaurant fotos - UP Websites
Restaurant foto’s zijn vaak ondergewaardeerd. De wereld wordt steeds meer beeldend en gejaagder. Men klikt op iets en klik gelijk weer door wanneer de eerste indruk niet goed is. Het belang van goede foto’s wordt hierdoor steeds belangrijker. Vooral bij restaurants is een impressie van de sfeer vaak doorslaggevend. Restaurant eigenaren maken vaak de fout door de nadruk te leggen op het eten. Gasten komen echter voor de totaalervaring. Goede foto’s op het internet trekken net de extra gasten waardoor je omzet van goed naar zeer goed gaat.
Wanneer je geen geld hebt voor een culinaire fotograaf dan kunnen de volgende tips je waarschijnlijk helpen.

Restaurant foto’s #1

Restaurant foto’s hoeven niet duur te zijn. Benader een beginnende fotograaf die nog een portfolio moet opbouwen. Commerciële klanten maakt hun portfolio sterk waardoor ze het vaak gratis voor je willen doen.

Restaurant foto’s #2

Restaurant foto’s kan je ook verkrijgen op andere creatieve manieren. Zo kan je een wedstrijd organiseren onder je gasten. Degene met de winnende foto’s kan bijvoorbeeld een dinerbon winnen. Dit is een mooie manier van interactie met je gasten en een goedkope manier om aan foto’s te komen.

Restaurant foto’s #3

Restaurant foto’s kan je natuurlijk ook zelf maken. Probeer een professionele camera te lenen van een vriend of kennis en doe het zelf. Lees je eerst wel even in zodat je weet wat je doet. Vooral de inval van licht is een essentieel onderdeel bij het maken van foto’s.

Restaurant foto’s #4

Restaurant foto’s kunnen natuurlijk van alles zijn. Er zijn echter een aantal onmisbare elementen die terug moeten komen op een website, beoordelingswebsite of op social media.

 1. Eten
  De hoofdreden dat gasten je restaurant bezoeken. Neem de tijd om de borden op te maken en maak er een visueel kunstwerkje van.
 2. Personen
  Maak het persoonlijk door je restaurant een gezicht te geven. Maak foto’s van je
  team en van gasten die aan het genieten zijn.
 3. Interieur
  De inrichting doet veel met mensen. Maak foto’s van de sfeer en probeer de
  uitstraling van je restaurant over te brengen.

Maak een serie foto’s die je altijd kan (her)gebruiken. Probeer een stijl qua foto’s aan te houden die past bij de uitstraling van je restaurant. Post deze foto’s op Facebook, Instagram, beoordelingswebsites en je eigen website.

Vergeet niet dat beelden vaak meer zeggen dan duizend woorden.

Geef je restaurant de uitstraling die het verdient!

Wij hopen dat wij je hiermee geholpen hebben. Mocht je hulp nodig hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!