Restaurant reviews; Hoe ga je er mee om?

Restaurant reviews - UP Websites
Restaurant reviews, internet staat er vol mee, of je het nu leuk vindt of niet. Gasten geven namelijk graag hun mening op het internet. Beoordelingswebsites zijn zeer populair voor het zoeken van een restaurant. Men vraagt tegenwoordig niet meer op straat naar een goed restaurant maar checkt het online.

Restaurant reviews tips

Restaurant reviews kunnen business slecht beïnvloeden. Zelfs het beste restaurant van de wereld heeft wel eens een slechte beoordeling. Je kan ervoor kiezen om enkel toe te kijken maar je kan ook het heft in eigen handen nemen.

Restaurant review tip 1

Zoek je eigen restaurant op beoordelingswebsites als tripadvisor.nl, eet.nu, iens.nl of andere relevante websites. Kijk eerlijk naar het commentaar en sta open voor kritiek. Probeer problemen te ontdekken aan de hand van de reviews. Wordt er vaak geklaagd over een bepaald gerecht? Vervang dit. Klaagt men over de service? Verbeter dit. Gebruik de reviews als opbouwende kritiek zodat je restaurant kan verbeteren waar het nodig is.

Restaurant review tip 2

Moedig gasten aan om te beoordelen. De kunst zit hem hier in het vragen. Wanneer een gast tevreden is, vraag hem/haar om een review te schrijven. Sommige restaurants gaan hier zover in dat ze een tablet op tafel leggen waarop een review geschreven kan worden.

Restaurant review tip 3

Reageer op commentaar. Negatieve feedback is altijd nog beter dan geen feedback. Indien er een klacht is, biedt je excuses aan en vertel wat je eraan gaat doen. Dit wordt sterk gewaardeerd door gasten omdat ze het gevoel krijgen dat hun mening ertoe doet. Neem de tijd om te reageren. Bedank voor positief commentaar en verontschuldig voor negatief commentaar.

Restaurant review tip 4

Publiceer goede feedback op je website. Wanneer gasten een slechte review lezen dan worden ze vaak nieuwsgierig en checken je website. Wanneer ze positieve beoordelingen tegenkomen kan hun mening aangepast worden.

Neem de tijd voor verbetering. Uw gasten doen ertoe zoals onze klanten ertoe doen.

Heb je hulp nodig of laat je het liever door een professional doen? Klik hier om contact met ons op te nemen!